Според кмета на града Благомир Коцев хаосът от превозните средства е голям

Преди дни общината във Варна конфискува повече от 100 електрически тротинетки. Става дума за такива, които се отдават под наем. Въпросните тротинетки се намират на наказателния паркинг в морския град.

„Това, което наложи конфискуването, е хаосът, който виждаме в целия град. Всички тротитентки се разполагат в градинки, паркове, кръстовища и пешеходни зони. Те нямат регламентирана дейност в общината. Изпратихме писма и провокирахме диалог с фирмите, които извършват подобна дейност. Целта е да се регламентират местата и стоянките на тези тротинетки”, коментира в ефира на „Здравей, България” кметът на Варна Благомир Коцев. По негови думи инциденти с тротинетки има постоянно, независимо дали те са частни или такива под наем.

Една жертва и 19 ранени при инциденти с електрически тротинетки от началото на годината

От фирмата заявяват, че от февруари правят опит да се свържат с новото ръководство на община Варна, за да обсъдят дейността, но без успех. Накрая с тях се е свързал главен експерт по строителния контрол. От компанията са поискали да се сключи специален документ, но от общината са отказали, допълват още от фирмата. Според тях прибирането на тротинетките е незаконно.

Забраниха движението на тротинетки в пешеходните зони на Сливен

„Ние провокирахме кореспонденция с фирмите. От тяхна страна имаше отказ да бъде заявено кои са стоянките за тези тротинетки. Трябваше да осъществим временна конфискация, за да провокираме желанието на фирмата да комуникира с Община Варна”, допълни още Коцев.

Кола блъсна тротинетка в Русе, мъж е в тежко състояние

Според кмета на града до един месец трябва да бъдат определени паркингите на електрическите тротинетки.

Още по темата вижте във видеата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase