Сдружение „Конна терапия“ и ПараКидс са големите победители в юбилейното издание на ПРОМЯНАТА 2023!

Две инициативи са големите победители в десетото юбилейно издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Сдружение „Конна терапия“ и ПараКидс са социалните предприемачи, които спечелиха доверието на детското и възрастното жури, разделяйки си първото място и голямата награда от 50 000 лв. С нея те планират да разширят дейността на организациите си и да помогнат на повече деца и младежи в България.

Основателката на Сдружение „Конна терапия“ Веселина Фелдман обединява психотерапията и физиотерапия с помощта на коне за деца с широк спектър от затруднения. Даниела Садикова и Бояна Коцева създават ПараКидс с цел да направят спорта достъпен за децата с физически, сензорни и интелектуални затруднения.

Подгласници на победителите станаха Оле мале - онлайн платформа, която събира на едно място продукти, изработени от майки на деца със специални потребности и Книговище - онлайн платформа за развитие на функционална грамотност чрез игра. Те ще се възползват от рекламен пакет на стойност 30 000 лв. в каналите на Нова Броудкастинг Груп.

Впечатлени от социалните предприемачи в юбилейното издание тази година и детското, и възрастното жури решиха да бъдат дадени още две отличия. Организацията „Сингъл степ“, която подпомага младежи с различна сексуална ориентация и полова идентичност да развиват потенциала си и да водят пълноценен и достоен живот и първият персонализиран уеб базиран електронен дневник за родители на български език „Дневникът на мама и татко“ също получиха рекламен пакет на стойност 10 000 лв. в каналите на Нова Броудкастинг Груп.