Най-тежко пострадало е село Розино

Бедствено положение в три казанлъшки села след обилни валежи и градушка. Наводнени са десетки къщи. Срутена е и подпорна стена на река. Има отнесени пътища.

Като след апокалипсис - така изглежда ситуацията в карловското село Розино. Над 100 души все още нямат достъп до домовете си. Улиците са отнесени от пороя, който е разрушил асфалтовата настилка и е влачил цели бетонни блокове с километри до центъра на селото. Въпреки че ситуацията постепенно се нормализира, бедственото положение не е отменено.

Водният ад застига подбалканското село снощи към 19.00 часа. Проливният дъжд бил придружен с градушка с големината на орех.

Най-страшното дошло, когато водните потоци от Балкана се насочили към селото и наводнили 50 къщи. Цели улици са разрушени и отнесени от водата. На мястото на асфалта има огромни кратери.

В Клисура дерето Селски дол се изпълни с вода и отнесе подпорната стена на реката. Има опасност за близките къщи. Днес комисия от община Карлово описа щетите. Общината ще поиска помощ от държавата, за да се справи с последствията от бедствието.

Всички пострадали домакинства ще получат от държавата еднократна помощ в размер на 325 лева.

Репортер: Благой Бекриев

Видео: БГНЕС