Последните дни съседите чули скандали от дома на младежа

"Психическото състояние на 27-годишния Кристиян Гочев не е добро, той е

По темата

неориентиран и не може да даде логични обяснения". Това съобщи пред журналисти директорът на СДВР Младен Маринов във връзка с мъжа, който беше задържан днес по подозрения в убийството на майка си и дядо си.

"Той уточни, че в момента му се извършват съответните процесуално-следствени дейности, за да се разбере точното му здравословно състояние, след което под надзора на Софийска градска прокуратура ще бъде разпоредено в какво заведение да бъде настанен“, обясни ст.комисар Маринов, цитиран от Агенция „Фокус“. 

Два дни МВР издирваше Кристиян в цялата страна. По Черноморието бяха дадени специални указания. Полицейски екипи претърсваха гората над Локорско. 

Съседите на Кристиян в блока, в който е извършено убийството, твърдят, че никога не са го виждали агресивен, но последните дни са чули скандали от апартамента им.

„Видимо е здрав, но психическото му състояние не е добро. Лицето не съдейства и не може да се води нормален разговор с него. Поне това показва пред нас и затова сме викнали специалисти, за да преценят до каква степен е реално това негово поведение“, обясни директорът на СДВР, цитиран от Агенция "Фокус". Той посочи също, че на младежа са взети проби за наркотици и алкохол, резултатите от които още не са готови.

"Получихме сигнал от гражданите на Локорско, че са засекли лице, което е голо и има неадекватно поведение, но той има доста голяма разлика от снимката, която бяхме обявили. Беше задържан, без да оказва никаква съпротива“, разказа директорът на столичната полиция. 

Днес бе извършен втори оглед на мястото на престъплението.роднините на Кристиян не желаят да коментират. Етаж под него живеят вуйчо ми и леля му.кадър тръшка вратата.

Повече от 5 часа полицаите разпитваха Кристиян, който е неадекватен.

Малко преди да го изведат и закарат в психодиспансера, бе изкаран и автомобилът на дядо му, който е бил открит при хипермаркет в "Хаджи Димитър".