Стотици са все още под руините след опустошителния трус

Кадри, заснети с дрон в четвъртък, показват останки от разрушени сгради след силното земетресение от 6,2 по Рихтер, което разтърси Италия. Заснет е град Пескара в региона Абруцо, Централна Италия. 

По темата

До момента повече от 240 са жертвите на труса. Ранените са над 400, а повече от 200 души все още не са намерени.

2500 души пък останаха без дом. Много хора няма къде да отидат и затова прекараха нощта в коли и палатки.

Вторичните трусове продължават. Само за първите 24 часа те бяха над 300. Тази нощ е имало две земетресения от 4 и 4,2 по Рихтер.

В Аматриче - най-пострадалото градче, живеят малко под 3000 души. А само там жертвите са 184 - представете си каква трагедия е това за малкото населено място, в което всички се познават.

Няколко километра на юг в същата област Лацио е и другото много пострадало населено място - Акумоли. Село със 700 души население. Загиналите след труса в него са 11. Потвърдени

засега. Опасенията са, че и тук броят ще расте.

Марке е другата засегната област в Централна Италия. И най-пострадалото тук село пескара дел тронто - със само 135 жители. В момента на труса там е имало поне 300 души, туристи. Все още не се знае, колко от тях за загинали. Последните данни са за най-малко 10 жертви.

Дрон засне и спасителната операция в опустошения град Аматриче:

 

 

 

 

Спасителни екипи търсеха цяла нощ сред отломките затрупани хора и в пострадалото село Пескара дел Тронто:

 

 

 

 

И тази сутрин продължава търсенето на изчезнали хора в град Аматриче. Военнослужещи използваха топлинни сензори, за да се опитат да намерят все още живи хора под развалините: