Той призова всички кандидати за президент да се включат в предизборен дебат

Убеден съм, че ще стигнем до балотаж, заяви в студиото на „Здравей, България” кандидатът за президент и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. 

По темата

Той призова всички кандидати за президент да се включат в предизборен дебат. „Ако искаме изборите да бъдат нормални и честни, ако искаме българските граждани да бъде максимално информирани кой какво предлага и за какво се бори, аз мисля, че дебатът е задължителен. Всяко едно бягане от дебати е проява на слабост”, заяви Каракачанов. 

„Искам да призова българите да гласуват, защото иначе отново етническият вот и купеният вот ще решат изборите”, каза още той. 

Лидерът на ВМРО коментира и думите на Татяна Дончева в студиото на „Здравей, България”: „Каракачанов е във всяко правителство от времето на Иван Костов до наши дни с всевъзможни пируети. Там, където той не е бил в правителството, винаги е бил на „stand by” с полуподкрепа”. 
“Дончева два пъти повтори една и съща лъжа.  Аз никога не съм бил в нито едно правителство”, заяви той.

Каракачанов отново разказа за времето, прекарано в „Държавна сигурност”. „Става въпрос за 4-5 месеца преди 10-и ноември и то чисто на експертно ниво. Аз не съм получавал материално възнаграждение, а моята дейност не е била свързана с български граждани”, заяви той и добави: 

„Може би и аз съм част от причината днес в България да няма още една малцинствена партия и в българския парламент да няма още едно малцинство. Благодарение на всичко, което сме правили, опитите на Югославия и в последствие на Македония да създаде македонско малцинство в България не се случиха”.