В Пловдив се стигна до напрежение и скандали

Огромни опашки за предаване на протоколи, изнервени и припаднали хора от избирателните комисии. И на тези избори стотици прекараха безсънна нощ след изборния ден.

По темата

В София повечето секции успяха да затворят навреме. За разлика от ужаса при предишния вот, изминалата нощ в зала „Арена Армеец” премина сравнително спокойно. Не малко хора обаче нощуваха пред залите, за да предадат протоколите си.

А Вие кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук.

Повече проблеми обаче имаше за градовете и селата около София, които чакаха да предадат изборните книжа до днес следобед.

В  Пловдив пък се стигна до напрежение и скандали. Над 700 членове на секционни избирателни комисии прекараха нощта пред сградата на Областната управа в Пловдив. Към 1.00 часа през нощта младо момиче припадна и се наложи да бъде извикана линейка, а към 6.30 часа мъж и жена колабираха от изтощение и отново се наложи да бъдат извикани лекари.

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

От районната комисия заявиха, че хаосът не бил заради организацията им, а заради многото пропуски на секционните комисии в протокола за национален референдум.

По темата работиха Надя Хамдан, Данаил Глишев, Ева Костова, Георги Георгиев