Коментар на политолозите Цветанка Андреева и Георги Киряков

Дълго време ставахме свидетели как се задълбочава трапа между елит и електорат с откъсването на обществото от политическия процес. С края на политическата криза политиците трябва да си дадат сметка, че са длъжници на обществото, заради разделението и отблъскването от изборния процес. Toва каза за "Твоят ден" политологът Цветанка Андреева.

По думите ѝ единственодемокрацията може да е контрапункт на радикалиацията. При "Възраждане" има типични националистически белези на крайна национализация. Това е много добре обмислена руска стратегия, която се инфилтрира в отделните държави. Костадинов копира действията на Путин, това е див национализъм", коментира тя.

Даниел Смилов: Управляващите напипаха нещо, дали е ритъмът - ще видим

Политологът Георги Киряков от своя страна смята, че крайният национализъм е методично налаган и премерен. "Политически сили се възползват от слабостите в системата. Всяка тема се използва за противопоставяне в обществото, включително 24 май, пилона на Рожен, бюджета. това се превръща в остра реакция, от всяка ситуация се възползват, за да продължава разделението и да се поддържа конфронтацията.

Според него Путин прилага продължение на диктаторския модел на СССР. 

Повече вижте във видеото.