Съсед се е обадил на 911, за да съобщи за потенциално домашно насилие, извършено от убития

Полицай от Денвър простреля смъртоносно мъж, който държал химикалка. Униформеният помислил, че предмета в ръката на мъжа е нож и открил огън, съобщава "Гардиън".

На публикуваните кадри от боди камерата на униформения се вижда как той произвежда два изстрела по 36-годишния Брандън Коул, докато той стои на тротоар. Близо до него има жена и дете. Инцидентът е станал на 5 август.

Длъжностни лица съобщиха, че съсед се е обадил на 911, за да съобщи за потенциално домашно насилие, в което са замесени Коул, съпругата му и синът му тийнейджър, съобщи "Denver Post". Командир Мат Кларк заяви, че според съседа жената е била избутана от инвалидната си количка и Коул "преследвал" сина си.

Сигнал за стрелец в Сената на САЩ, полиция блокира района

На краткия видеозапис, публикуван вчера, се вижда, че когато полицаите пристигнали, жената седяла до инвалидната количка и казала на полицая: "Не, не вадете оръжието си срещу съпруга ми, моля ви". Жената офицер отговорила: "Не мога" и попитала дамата дали има нужда от спешна помощ. В този момент Коул излязъл от автомобила и двамата полицаи насочили оръжия към него. Изглежда, че той се е държал хаотично и ги е нагрубил.

Когато някой изкрещял: "Не, не, не: "Не го застрелвайте!", единият служител го атакувал с електрошок. Коул побягнал към друг полицай, при което жената офицер го простреляла.

Безразборна стрелба по случайни хора: Четирима убити и множество ранени във Филаделфия

Началникът на полицията в Денвър Рон Томас нарече стрелбата "огромна трагедия", но защити решението на полицая да произведе два изстрела от близко разстояние в близост до двама минувачи.

"На видеото се вижда, че когато униформената използва служебното си оръжие, човекът е близо до нея. Не е имала много време да действа, преди да бъде пресрещната от въпросното лице", обясни Томас. И допълни, че окръжният прокурор ще провери законността на стрелбата.

Разследващите заявиха, че само един изстрел от електрошоковия пистолет е улучил Коул и това не го е спряло да се насочи към полицайката, която го е простреляла. 

Източник: БГНЕС