137 000 са хората с право на глас

Всички 217 секции на територията на Община Русе отвориха навреме и изборният ден започна спокойно. В 15-а секция в центъра на града се изви опашка от чакащи да гласуват. В нея по списък има малко над 700 души, като до 8 часа около 10% от тях са упражнили правото си на вот.

137 000 са хората с право на глас в Община Русе. В две села в Русенска област -  в Широково и Пепелина ще се гласува в една обща секция. Седмината жители на село Пепелина ще отидат да пуснат своя вот при 23-мата жители на съседното село Широково. 

Близо 10% е избирателната активност към 11 часа. Почти толкова е била и на предходния местен вот. Не са постъпили сериозни жалби или сигнали за нарушения. Наложило се е ОИК-Русе да обърне внимание на някои от секционните комисии. Там, където тъмната стаичка е била поставена така, че е можело да се вижда вота на гласуващия. Това е било коригирано бързо. За неоснователни са били намерни няколко сигнала за агитации в секциите.

Жители на Русе обясниха, че едно от желанията им е да бъдат взети мерки, въздухът да бъде по-чист. Според тях е важно да бъдат изградени и пречиствателни инсталации, както и да се подобри инфраструктурата.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК