Те са обичани по целия свят и често се сервират с доматен сос

Албондигас са испански кюфтета. Те се приготвят от говежда, свинска или телешка кайма (може да се използват и комбинации), която се смесва с лук, чесън, хляб, яйце и магданоз. Думата "албондигас" произлиза от арабското "ал бъндък", което означава лешник и се отнася за формата им.

Вкусна рецепта: Как да приготвим хлебчета на тиган със спанак и извара

Те са обичани по целия свят и често се сервират с доматен сос. В испанските ресторанти в другите европейски страни тези кюфтета присъстват в менюто най-често под формата на тапас. В Испания можеш да ги срещнеш и като “расион” (по-голяма порция). 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase