От прокуратурата са внесли нови два тома явни и два тома секретни материали

Нови доказателства срещу групата за "мокри поръчки", ръководена от Валентин Янев-Вальо бореца и кикбокс състезателя – Мартин Антов. Тази сутрин, няколко часа преди съда да разгледа мерките за неотклонение на 15-те задържани, от прокуратурата са внесли нови два тома явни и два тома секретни материали.

 

Според прокуратурата групата е била на пазара за мокри поръчки от няколко години. До разкриването и арестуването им се стигна, след като полицаите получиха сигнал за пореден удар на престъпната група – да пребият и осакатят двама мъже, свързани със сделката по купуването на пенсионен фонд “Доверие”.  

 

Така преди седмица 15-те арестувани бяха обвинени за извършването на редица грабежи, побои и за две убийства. За изминалата седмица разследващите са събрали нови доказателства и са намерили още свидетели.

 

На 6-и август, деня, в който един от обвиняемите – кикбокс състезателят Мартин Антов се сдоби с нови обвинения, главният секретар на МВР обяви, че разследващите са намерили доказателства за още няколко убийства, извършени от групата.

 

По време на заседанието стана ясно, че по делото ще свидетелстват и част от служителите на МВР, които са следели и видели как част от групата за "мокри поръчки" подготвя атаките си.