Гледайте първа част на екшъна „Спартак” днес от 13.00 ч. по Нова

Холивудската звезда Горна Вишнич ще повече робите в древен Рим на бунт в първата част на номинирания за „Еми” исторически екшън „Спартак” днес от 13.00 ч. по Нова. Лентата е нова екранизация по историческия роман  „Спартак” на Хауърд Фаст, превърнал се в класика за много поколения. Режисьор на новата версия е Робърт Дорнхелм, а филмът е сниман в България с участието на холивудски звезди като Бен Крос, Алън Бейтс и Рона Митра, както и на техните български колеги Христо Шопов, Валентин Ганев и Асен Блатечки.

Горан Вишнич влиза в ролята на Спартак - роб по рождение, обучен за целите на зрелището да се бие и убива, който повежда събратята си по неволя към бунт. Числеността им нараства неимоверно по време на похода им към Южна Италия, откъдето да достигнат до море и да се отправят към домовете си. В Рим обаче въстанието бива използвано от сенаторите и в частност от Агрипа (Алън Бейтс), който  вижда в него възможност да осъществи политическите си цели. Спартак остава непоколебим и продължава по пътя на съдбата си към провъзгласяване на свобода за всички...

Не пропускайте началото на похода на бунтовниците в първата част на номинирания за „Еми” исторически екшън „Спартак” днес от 13.00 ч. по Нова.