Разследващото трио на Нова разказа за предизвикателства на работата им в „Комбина”

„Обичам професията си. Професията на журналиста е ежедневно разследване и разкритие на нещо, което трябва да бъде показано”, сподели Генка Шикерова в „Комбина”, където гостува с колегите си Васил Иванов и Марин Николов от предаването „Разследване”.

„Вършим си работата, както я виждаме и мислим, че трябва да се върши, но рядко има ефект от нашите разследвания.  Институциите започват да се задействат за два-три месеца нещо се прави, докато мине шума, а след това за нас остават неприятностите, но ние вече сме се набъркали в нов случай и това се превръща в ежедневие”. Това пък сподели Васил Иванов  за трудностите, с които се сблъскват в работата си.

„Всяка тема, която разработваме ни носи неприятности, но това е в реда на нещата”, допълни Марин Иванов.

Васил Иванов сподели, че е искал Генка Шикерова да се присъедини към екипа на „Разследване” още докато е разработвал концепцията за предаването и се радва, че е предприела тази стъпка. Двамата споделиха, че са станали близки след неприятните „инциденти”, които са ги сполетели. Домът на Васил Иванов беше взривен, а колата на Генка Шикерова беше подпалена.

Какво още сподели разследващото трио на Нова за своята работа пред Галя Щърбева и Лова Крумова, гледайте във видеото.