Първото представление, което представя живота на българския творец

Спектакълът "Делебянов и ангелите" представя за първи път в пиеса живота на българския поет Димчо Дебелянов. Билетите за представлението свършиха месец по-рано. 

"Фигурата на Димчо Дебелянов не е представяна не само на сцена, но и в художествено произведение като цяло. Българските романи не обръщат внимание на съдбата на родните артисти. Ние нямаме роман за големи художници и писатели, които са създали духа на народа ни", заяви драматургът Александър Секулов.

"Киномания" представя над 50 хитови филма от цял свят (ВИДЕО)

Режисьорът на представлението Диана Добрева каза, че е приятно изненадана, че "Дебелянов и ангелите" се радва на огромен интерес от младите хора между 14 и 18-годишна възраст. 

"Това е обнадеждаващо, защото тези деца носят голям потенциал", добави Добрева.

Съдейки по отзивите, актьорът, изпълняващ ролята на Димчо Дебелянов, Ненчо Костов смята, че младите имат голяма нужда от поезия и любов в чистия смисъл на думата. Въпреки твърденията, че в съвременния свят общуваме повече в киберпространството, те търсят лично и интимно свързване. "Хората имат нужда от думи за спасение", допълни Добрева.

Каква е мисията на спектакъла "Антихрист"? (ВИДЕО)

"Това е спектакъл за едно чудо. Димчо Дебелянов е само на 29 години, когато загива на фронта. Четири години по-късно излиза книгата му. След 13 години, когато прибират костите му, в София го посрещат 60 000 души", каза Секулов.

Следващото представление е на 17 ноември в Пловдив.

Вижте повече по темата във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.