Фестивалът ще се състои от 15 до 30 ноември

Магията на киното ще владее София, Пловдив и Варна през следващите седмици. 32-рото издание на фестивала "Киномания" ще представи повече от 50 хитови филма от цял свят.

"Третият закон на Нютон" с голямата награда на So Independent

За 32 години над 1 милион зрители са се докоснали до магията на киното. И тази година те ще бъдат очаровани от богата селекция на фестивала, включваща филми от цял свят и качествено българско кино. От 15 до 30 ноември киноманите ще видят най-добрите ленти на планетата преди те да грабнат престижните награди като "Оскар", "Златен глобус" или "Златна мечка".

Председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков заяви, че фестивалите, които са се запазили за толкова дълго време в страната, са много малко.

Веселата анимация “Уийли” излиза по кината в 3D и озвучен на български

"Всички тези заглавия са като извадка от афишите на световните фестивали", обясни Хермина Азарян, програматор на "Киномания".

Фестивалът предлага премиерни заглавия, детска програма, френско кино, документални продукции, златни класики и много българско кино.

„БОХЕМСКА РАПСОДИЯ": Премиера на биографичния филм за Queen

Директорът на дирекция "Култура" към Столична община Биляна Генова заяви, че фестивалът има огромна заслуга в това, че София е творчески град на киното на ЮНЕСКО от 2014 г. насам.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.