Кандидатстването е до 16-ти август на https://nova.bg/promyanata

Как инициативата промени живота на един от финалистите в третото издание на ПРОМЯНАТА 16/17 – младото семейство на Красимир и Силвена от Варна и тяхната фондация „Живот със Синдром на Даун“, разказва Емил Дамянов.

За семейството животът със Синдром на Даун се превръща в кауза след раждането на второто им дете Микаела. Дъщеричката им се ражда с диагнозата, но това не сломява духа им. Те започват да заснемат забавни информационни видеоклипове, за да покажат приключенията и етапите, през които преминава тяхното семейство. По този начин те се стремят да помогнат и на други семейства като тях, да им дадат сили, вяра и кураж, че животът може да бъде щастлив.

Стартира специално издание на ПРОМЯНАТА

„Решихме, че е време да покажем положителната страна на диагнозата Синдром на Даун. Защото тя съществува и много хора не знаят за нея. Периодично заснемаме видеоклипове, в които показваме част от нашето ежедневие, това как се развива дъщеря ни. Какво се случва с нас?“, разказва Силвена.

Летен лагер на фондация „Живот със Синдром на Даун“ зарадва семейства от цяла България

За младото семейство това е правилният път към ПРОМЯНАТА, защото чрез видеосподелянето посланията им могат да достигнат до възможно най-много хора.

„Следват ни над 160 хиляди души, имаме над 25 милиона гледания, което е голям успех“, споделя Красимир.

Враца Софтуер общество с кампания за набиране на средства за ИТ обучение

След участието ни в ПРОМЯНАТА животът на Красимир и Силвена се променя завинаги. Затова те апелират повече организации да кандидатстват в специалното издание на инициативата, което тази година ще помогне на деца и младежи – най-тежко засегнати от пандемията от COVID-19. „Съветваме ги да кандидатстват, за да могат да развият дейността си, получат освен финансова и всякаква друга подкрепа“.

От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА е помогнала на над 200 хиляди деца и младежи от цялата страна. В рамките на Специалното издание на ПРОМЯНАТА Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change България обединяват усилия и ресурси с трима партньори: ING, Аурубис България и NN България. Те осигуряват финансиране за грантове за финалистите в специалното издание на ПРОМЯНАТА на обща стойност от 60 000 лв.

A всички организации с нестопанска цел, които имат доказано решение на проблем, пред който децата и младежите (0-24 години) са изправени в резултат на пандемията, могат да кандидатстват като попълнят онлайн формуляр до 16 август на https://nova.bg/promyanata.

Повече за критериите на конкурса, наградния фонд, етапите на селекция и формуляра за кандидатстване вижте на www.nova.bg/promyanata.