От днес до 16 август се приемат кандидатури от организации с нестопанска цел помагащи на деца и младежи засегнати от пандемията

Днес стартира седмото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България. Досега ПРОМЯНАТА помогна на над 200 000 деца в цялата страна, а всяка година NOVA инвестира над 190 000 лв., за да може положителната промяна за децата на България да стане реалност.

През 2020 година, в условията на глобална пандемия, Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change България инициират специално издание на конкурса. То ще се фокусира върху подкрепата на най-уязвимите – децата и младежите, които са най-тежко засегнати от COVID-19 кризата.

Летен лагер на фондация „Живот със Синдром на Даун“ зарадва семейства от цяла България

Организации с нестопанска цел, които имат доказано решение на проблем, пред който децата и младежите (0-24 години) са изправени в резултат на пандемията, могат да кандидатстват като попълнят онлайн формуляр от днес до 16 август на: www.nova.bg/promyanata.

В рамките на Специалното издание на ПРОМЯНАТА Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change България обединяват усилия и ресурси с трима партньори: ING, Аурубис България и NN България. Те осигуряват финансиране за грантове за финалистите в специалното издание на ПРОМЯНАТА на обща стойност от 60 000 лв.

 

 

На 18 септември 2020 г. ще бъдат избрани и обявени петте организации, които ще станат финалисти в конкурса. Три от тях ще получат пълно финансиране от по 17 000 лв., които да използват за директна подкрепа за деца и младежи, както и за заздравяване на своите екипи и организации и популяризиране на дейностите си. Две организации ще получат частично финансиране от 4000 лв, които да използват за своето организационно развитие и комуникация. Една от петте организации ще получи 1000 лв. специална награда присъдена от Детското жури на ПРОМЯНАТА.

ParaKids организира летен лагер за деца с двигателни и ментални затруднения

В допълнение всички те ще получат значителна нефинансова подкрепа под формата на обучения в Акселератора на ПРОМЯНАТА, професионални консултации, достъп до мрежа от потенциални партньори и селектирани социални предприемачи и интензивна медийна подкрепа от Нова Броудкастинг Груп.

Кандидатстването в ПРОМЯНАТА става лесно чрез онлайн формуляр. Повече за критериите на конкурса, наградния фонд, етапите на селекция и формуляра за кандидатстване вижте на www.nova.bg/promyanata