Благой Цицелков

Присъединява се към екипа на NOVA през март 2020 г.

Първите си стъпки в журналистиката прави през 2006 г. като водещ на детско предаване в TV7. В началото на 2011 г. се присъединява към екипа на БНТ, където преминава през различни позиции. Бил е репортер и редактор в „По света и у нас“, в „Сутрешен блок", в „История.BG“ и др.

През декември 2017г. започва работа като продуцент на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, като продължава да прави репортажи на терен. През 2019 г. среща зрителите с Демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея по време на историческото посещение на американския президент Доналд Тръмп в страната.

Носител е на десетки журналистически награди и обществени отличия, сред които „Млад журналист“ от фонд „Валя Крушкина“ за 2014 г. През 2017 г. е отличен и в кампанията „Достойните българи 2017“. Същата година получава и наградата „Млад журналист“ от Съюз на българските журналисти. През 2018-а Цицелков получва отличие от конкурса „Журналистика за хората“, организиран от фонд „Валя Крушкина“. През 2019 г. е отличен в същата категория на СБЖ.

Email: blagoy.tsitselkov@ntv.bg

Статии