Здравейте,

Вие сте моята последна надежда. Става дума за един дюнер "Алекс Фуудс", който изникна преди една година на 20 метра пред сградата, в която живея. След като многократно подавах сигнали на 112 за силен шум и нарушаване на обществения ред от дюнера в малките часове на денонощието и полицията не направи нищо по въпроса, аз реших да подам официална жалба в Обшина Тракия, Пловдив на 25.05.2015 г.

В жалбата подробно описах за силния шум от клиентите на заведението, от вентилацията, която представлява тенекиени охлюви на покрива на заведението, силна миризма, която събира всички бездомни кучета на квартала. След около месец получих писмо от Общински пловдивски инспекторат, с която ме уведомяват, че техни инспектори са посетили обекта и не са констатирали никакви нарушения. Естествено, аз посетих лично господата от ПОИ, за да поискам някакво логично обяснение на тяхния абсурден отговор. След като им показах видео записи на заведението, направени в малките часове на денонощието, те се съгласиха с мен, че е недопустимо такова заведение да фукционира денонощно в непосредствена близост до жилищна сграда, но се оправдаха, че общината е издала разрешение за удължено работно време на 25.05.2015 г. (същата дата, на която аз съм подал жалба срещу въпросния дюнер).

Естествено, моментално посетих Община Тракия, за да поискам обяснение. Видимо притеснени, служителките на Община Тракия ме заведоха при тяхната ръководителка Мария Миневска, която започна да ми обяснява колко било шумно и в нейния блок. Не получих никакво разумно обяснение защо са издали разрешение за денонощно работно време, при положение че на същия ден съм подал жалба срещу същия обект. Впоследствие г-жа Миневска се оправда, че от V-то районно управление са издали документ, че няма никакъв проблем дюнерът да работи денонощно. Естествено ми се наложи да посетя и началника на V-то районно управление г-н Данчев. Още на входа ме посрещна дежурен полицай, който след като му споделих по каква причина искам среща с Началника Данчев, той въскликна: "Този дюнер не може да не работи нощем", след което ми каза, че началникът не е в сградата, въпреки че точно днес беше приемният му ден. Понеже имам влиятелни приятели и клиенти, с един телефонен разговор се оказа, че Данчев все пак е в сградата. Г-н Данчев ми заяви, че няма никакви основания да не разреши денонощната работа на заведението, защото няма оплаквания при него (явно няма връзка между тел. 112 и полицията)!? Пуснал съм подписка в блока и повече от живеещите са я подписали, но на кого да я предам, след като всички по веригата са си получили комисьонните.

След още две седмици успях да се срещна и с кмета на район Тракия - Красимир Димитров. Г-н кмета с доста аругантен тон ми обясни, че няма какво да направи, въпреки че точно той е издал разрешението за удължено работно време. След това започна да ми обяснява колко разбран и отговорен бил собственика на обекта. Явно те много добре се познават. Вероятно има и още подробности, които в момента съм забравил да спомена, но ситуацията, в която попаднах, е лека казано АБСУРДНА! В заключение искам да кажа, че аз съм на 36 години, работата ми е свързана с много пътувания из цяла Европа, но такава наглост не съм виждал никъде. За каква Европейска столица на културата говорим, това си е "Пълен Абсурд" без Румен Бахов.