Здравейте,

От приложените снимки ще видите как в България наглостта и нахалството ти спествяват пари и установените правила и прилагането им поощряват подобно поведение. И всичко това се случва на борени метри от СДВР. А още по-лошо би било, ако това всъщност го обяснява! На снимки 1-4 ще видите коли паркирали в тревните площи точно на завоя. Снимките не са от един ден, въпреки, че някои от тарикатите се повтарят на тях.

Спирайки по този начин, тарикатите ограничват видимостта на преминаващите коли и унищожават тревата, но си спестяват разходите за синя зона. На прашното място долу на снимката, и на павираното горе се спира срещу заплащане. И разбира се ако не платиш ти поставят скоба, както е видно от снимка 5.

Според “блюстителите на реда” тарикатите не ги ловят законите и прилагащите ги органи, тъй като “Паркинги и гаражи” отговарят само за зоните с платено паркиране, а тревата, в която са спрели тарикатите, не е такава. И на снимки 6 и 7 се вижда как, поглеждайки към тарикатите, “Паркинги и гаражи” си тръгват.

Когато попитах защо се оказа, че това (спирането в зелените площи) било грижа на Общината. Независимо, че не съм съгласен подадох и няколко сигнала в Столична Община, но никой никога не дойде да санкционира тарикатите. Изрично ги попитах дали причината е близостта със СДВР и свързаната с това опасност колите да са на служители на реда. Отрекоха, но не дойдоха.