Здравейте, казвам се Данаила Главчева, бъдеща майка, живееща в блок в София, достъпът до който е изключително разтруднен поради липсата на пътна настилка на улицата пред блока. Кварталът е "Овча купел", ул. "687", а блокът - 36 А.

От приложените снимки можете да видите единствената улица, през която всички живеещи в блока трябва да преминем, за да стигнем до домовете си. През по-голята част от годината се молим времето да е сухо, за да минаваме само през прах, а не през локви и кал. Блокът е пуснат в експолатация през 2009 г., като е заселен предимно от млади семейства с по едно или вече с по две малки деца. Преминаването през улицата става все по-затруднено, в дъждовно време гумите на детските колички затъват в кал, а пешеходците се налага да увиваме краката си в найлонови торбички, за да можем да предпазим краката си от калта и локвите.

В прикачените снимки можете да видите, че дори и камион за извозване на боклук попада в блокадата на нашата улица. В допълнение, преминаватето на коли по улицата допринася за допълнителното изравяне и издълбаване на дупките. Това от своя страна води чупене на броните на колите, изкривяване на джанти и неприятни изненади за пешеходците, когато стъпят в дупка, чията дълбочина е нарастнала от глезена до средата на пръсеца.

На фона на изложеното до тук, бих искала да обърна внимание и на факта, че за срока от 10 години, на два пъти сме събирали собствени средства, за да засипем настилка върху улицата – баластра и чакъл, но практиката показва, че това не е вариант и не е дългосрочно решение.

За периода от 10 години са събирани множество подписки от живеещите в блока, изпращани са сигнали, жалби и оплаквания до Столична община, пускани са сигнали до сайта call.sofia.bg (https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details?id=167520; https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details/165403), както и предтавители на блока са участвали в срещи с кмета на район "Овча купел", които са се провеждали в Заседателната зала на ет. 2 на СО-район „Овча купел“. Отново от приложените снимки можете да видите част от отговорите на общината.

За съжаление, към момента, вече 10 години, все още нямаме решение на проблема, въпреки положените усилия от наша страна. Ние продължаваме да газим в прах и кал, детските колички продължават да затъват, а автомобилите да се рушат. В тази връзка, обръщам се към вас с молба да отразите новината, да покажете снимките и дано поне този път някой ни обърне внимание. Оставам на разположение при нужда от допълнителна информация, снимки и съдействие.

Поздрави,

Данаила Главчева