Моля за съдействие по следния казус:

Строеж на жилищна сграда, намираща се на ул. Проф. д-р Ванко Ванков (в частта близо до бул. "Христо Смирненски") и ул. "Мир", гр. Варна, район „Приморски“.

Строителят направи изкоп за жилищната сграда и тази вечер (27.02.2022г.) единственият проходим с кола път в района пропадна в изкопа и всички живущи в момента сме без път, по който да минаваме. Същият строител изкърти пожарния кран, който се вижда на снимката, и не го възстанови. За щастие, няма пострадали, но с тази безотговорност е въпрос на време и това да се случи, защото строят без никакви мерки за безопасност (в подкрепа на това твърдение посочвам, че преди няколко седмици при силни ветрове им хвърчаха и огражденията).

От снимката е видно, че може да има последици и за канализацията и водопровода, който захранва района. Възможно е и прекъсване на кабелни трасета. Няма достъп на линейки и пожарни в района. При сигнал към кметство Приморски ни посъветваха да си търсим алтернативни варианти. Какво означава да търсим алтернативен вариант? Това е общински път и общината е тази, която трябва да осигури достъп. Това е пълен абсурд. При многобройните жалби, които сме писали за отваряне на достъп по ул. "Проф. Д-р Георги Георгиев", така и не получих отговор на жалбите от Община Варна.

Как е възможно да се дава административен адрес на улица, която не съществува? Кога ще бъде отворена улица "Проф. Д-р Георги Георгиев"? Молим да се вземат незабавни действия и виновните за това да си понесат съответните санкции.