Мими от Хасково е в това състояние, след като преди 4 години изпада в кома след инфекция заради потиснат имунитет...

Едно 11-годишно момиче вече 4 години живее в собствен свят, без да комуникира с никого и без да разбира близките си.

 

Мими от Хасково е в това състояние, след като преди 4 години изпада в кома след инфекция заради потиснат имунитет. Хиляди хасковлии се включиха в благотворителна кампания за Мими.

 

Тя е на 11 години, но за разлика от другите деца не играе навън, не прегръща майка си и рядко се усмихва, при това без да разбира защо.

 

Мими е родена като нормално дете и се развива така, докато става на 3 годинки. Тогава лекарите откриват, че страда от \"ювенилен хроничен артрит системна форма\". При една евентуална инфекция при нея би могло да бъде дори и фатално. За съжаление когато Мими е на 7 години става точно така.

 

Шест месеца, след като излиза от комата, тя постепенно започва да се движи и да се храни сама. Лекарите обаче констатират мозъчна атрофия и епилепсия.

 

От тогава Мими е в това състояние. Единствената надежда за възстановяване дават лекари от Израел, които са готови да прегледат момичето и да помогнат за подобряване на неврологичното й състояние.

 

За да събере средства за заминаването си за Израел, семейството започва благотворителна кампания, на която се отзовават хиляди. Само за месец и след голям концерт в Хасково с участието на стотици изпълнители са събрани нужните средства за заминаването.

 

Така през юни Мими ще бъде в клиниката, където родителите й очакват да стане чудо и да се намери лечение, което да им върне детето.