Ще накара ли пенсионерите еднократно отпусната пенсия, възлизаща на 136 лв., да гласуват?

Във връзка с информацията, че до средата на юни ще стане ясно дали пенсионерите ще получат еднократна пенсия от 136 лева и дали изобщо ще има повишение на заплати и парите за възрастните, в \"Часът на Милен Цветков\" гостуваха двамата пенсионери - Цветан Минков и Стоян Стоянов, както и студентката по икономика Цветана Янева.

 

Момичето заяви, че ако 2.2 млн. пенсионера получат по 136 лв. на човек, е 300 милиона лева, което не би натоварило бюджета, дори и в условия на криза.

Остава отворен въпросът защо това се случва в момента, дали не е свързано с наближаващите избори и дали това не е една популистка политика.

\"Ние пенсионерите сме полуживи. Нито живеем като хората, нито можем да умрем\", заяви Стоян Стоянов.

\"Когато и да се дадат тези пари, те винаги са полезни. Тези пари са малко повече от половината на моята пенсия. С тях ще си купя лекарствата за един месец, плюс потребителската такса\", допълни още пенсионерът.

 

Той призна, че от 92-ра година насам не гласува, тъй като нямало за кого. Според него не е ново предизборно да се дават пари, но въпреки тези 136 лв., които евентуално ще получи, той няма да отиде да гласува.

Студентката също подкрепи пенсионера и заяви, че също би гласувала само заради лични убеждения.

 

За повече информация по темата - ТУК.