В \"Часът на Милен Цветков\" Александър Дантев обясни, че са му обещали да му помогнат финансово и правно, за да си продължим бизнеса...

Защитен свидетел по делото \"Октопод\" твърди, че агенти на ДАНС са предложили финансова и правна помощ срещу това да даде свидетелски показания.

 

В \"Часът на Милен Цветков\" Александър Дантев обясни, че са му обещали да му помогнат финансово и правно, за да си продължим бизнеса.

 

\"Имахме договори с фирмите \"Голд лизинг\" и \"Кепитъл лизинг\" за коли, плащахме, но в един момент се оказа, че парите не са превеждани и ни взеха колите. Така започнахме де водим дела срещу двете фирми\", поясни Дантев.

 

ДАНС казали, че имали информация, че тези фирми са свързани с Алексей Петров.

 

Александър Дантев е син на Теменужка Кайлитска - основен свидетел срещу едно от делата срещу Петров. Двамата попадат в програмата за защитени свидетели, защото от ДАНС има казват, че има голяма опасност за живота им и че трябва да се покрият.

 

\"Започнаха да ни забраняват да излизаме, трябваше да стоим затворени и затова реших да изляза от програмата\", разказа още Дантев. Предлага и на майки си да го направи, но тя отказва с думите, че ще попадне в затвора.

 

Теменужка Петрова остава в програмата, но от 12 февруари синът й няма връзка с нея и никой не знае къде се намира.

 

\"Молили са се за среща, но от ДАНС заявяват, че в момента не можело\", допълни Александър Дантев.