Изненадващи инспекции в Слънчев бряг не откриха некачествени продукти или с изтекъл срок на годност в нито едно от проверените заведения...

Все повече хотелиери по родното Черноморие избират да предлагат качествени услуги и храна на своите туристи, за да оцелеят в конкурентната среда.

 

Изненадващи инспекции в Слънчев бряг не откриха некачествени продукти или с изтекъл срок на годност в нито едно от проверените заведения.

 

Хорст Мюнер идва по два пъти в годината да почива в един от хотелите в курорта. Споделя, че е много претенциозен към качеството на храната и хората, които я приготвят.

 

За да задоволят изискванията на чуждите гости с качество на храната, ресторантите ежедневно изхвърлят големи количества неконсумирани продукти.

 

В Слънчев бряг започнаха изненадващи проверки на предлаганата храна - най-вече колбаси в заведенията, предлагащи „ол инклузив" обслужване.

 

Добрата новина е, че на гостите не се предлагат храни с изтекъл срок на годност. В складове и ресторанти в комплекса пък се предлагат единствено български краставици.

 

Проверките ще продължат до края на сезона. Ако бъдат открити нарушители, освен финансови санкции, законът предвижда некачествената храна да бъде конфискувана и унищожена.