Освен с препарати - можем да повишим имунитета на детето със спорт и силна храна.

Повече витамини и белтъчна храна са ключът към силния имунитет на децата, напомнят педиатри. Дни преди масовото тръгване на ясла и детска градина - лекарите дават съвети как да предпазим децата от често боледуване.

Вече е време за профилактика на децата, които тръгват на ясла и детска градина, предупреждават лекарите. Не така мисли обаче Цветелина. Тя е майка на 2-годишната Ирена и на 4-годишната Анелия. Цветелина не дава дори витамини на децата и въпреки това - те боледуват рядко. Според лекарите обаче, това е идеалният случай, масовата практика - все повече малчугани се разболяват по няколко пъти в сезон. За тях е задължително да се прилагат ваксини и имуностимуланти.

Не съществува медикамент или група медикаменти, които могат да решат проблема за едно дете, което боледува често и затова ние най-често предлагаме подход, който включва различни имуностимуланти или хранителни добавки, разказа на Нова телевизия д-р Слави Филчев.

В този случай обаче консултацията с лекар е задължителна. И още - не трябва да рискуваме с имуностимулантите преди да сме проверили произхода и състава им.

Освен с препарати - можем да повишим имунитета на детето със спорт и силна храна. Затова медиците препоръчват - колкото и да са полезни - пресните плодове и зеленчуци не трябва да изместват месото и млечните продукти в менюто на децата.