Нейни близки алармираха за проблема в \"Здравей България\"...

Възрастна жена от собственик на голяма къща в Шумен и друга в село Цонево, както и на 13 поземлени имота, остава на улицата. Нейни близки алармираха за проблема в \"Здравей България\".


Според тях 85-годишната жена е подлъгана, а в жалбата от близките  до прокуратура, вътрешния министър, Омбудсмана и Националната следствена служба настояват да се направи щателна проверка за извършените сделки. Преди близо шест години съпругът на Костадинка Великова починал. Жената и до днес по думите на нейни близки се грижила сама за себе си. Когато имало по-тежка работа ходили да и помагат.


През август миналата година в къщата и заварили жена, която се представила за неин социален асистент. Справка в службата обаче показала, че такъв асистент няма.


Оказало се, че възрастната жена два пъти с пълномощни, в които са описани имотите й, е дала пълни права на Александър Станчев, съпруг на т.нар. \"социална асистентка\" да я представлява пред всички институции - данъчни, съдебни, ВиК, енерго и телефонни компании без да и дължи сметка. Според роднините жената е с мозъчна атеросклероза и не е наясно какво прави.


Правим експеримент. Казваме и, че ни трябва документ, с който да я представляваме пред ВиК, за да и платим водата и че трябва да се подпише.


Костадинка си пише трите имена без да се замисли и се подписва. Точно така според роднините  без да знае какво подписва е сложила подписа си под всички пълномощни. И още, категорични са, че сделките и пълномощните са направени с изгубен и обявен за невалиден от 2000-та година паспорт.


На 17 август Александър преупълномощил с пълни права двама адвокати, единият от които Галин Терзийски, лидер на СДС в Шумен и общински съветник. На 3-ти ноември е изготвен нотариален акт за къщата, в който е описано, че Костадинка е собственик по давностно владение. На следващия ден къщата с данъчна оценка 87 000 лева е продадена за 40 000, а купувач е съпругата на адвокат Галин Терзийски.


Роднините на възрастната жена се надяват компетентните органи да извършат пълна проверка на сделките, да проверят движението по нейните сметки в три банки, където според тях жената е имала спестявания над 35 000 лева, както и да бъдат анулирани всички пълномощни, да не се окаже, че Костадинка е изтеглила и банков кредит.