Какво може да накара един млад човек да работи за учителска заплата в малък град?

Неправителствената организация \"Заедно в час\" се опитва да разреши проблема с тенденцията, свързана с нарастващото отпадане на ученици от училище. В \"Здравей, България\" гостуват трима млади хора, които ще вземат участие в инициативата.


Даниела Тодорова ще започне работа като учител от септември в село Горна Малина, където ще преподава икономически специалности. До този момент тя е работила като маркетинг мениджър в българска медия. Признава, че сега ще получава три пъти по-ниска заплата от тази, която е получавала преди.


\"За мен каузата си заслужава. Заслужава си времето, усилията, които човек ще вложи в това\", заяви Даниела и допълни още, че не парите са това, което носи лично удовлетворение.


Донка Панева също ще започне да работи като учител от септември в Обеля. За себе си споделя, че е завършила \"Човешки ресурси\" и че има малък опит като преподавател. Деян Петров, който ще преподава в Самоков, е социолог по образование, бил е старши изследовател, както в академичната, така и в частната сфера. Той заяви в \"Здравей, България\", че децата и тяхното образование са основната причина за техния избор да станат учители.


Как тези млади хора виждат един урок, за да бъде по-различен и по-атрактивен от това, което се предлага в момента на децата – разберете във видеото.