Според проучване на \"Алфа Рисърч\" Росен Плевнелиев има най-голям шанс да спечели президентските избори...

\"Алфа Рисърч\" публикува изследване за предизборните нагласи на хората броени дни преди официалния старт на кампанията.

 

Според резултатите Росен Плевнелиев има най-голям шанс да спечели президентските избори с 38.5% сред тези, които са заявили намерение да гласуват. Следват го Ивайло Калфин – с 23.5%, Меглена Кунева – с 18.4%, Волен Сидеров – 4%, и Румен Христов – отново с 4%. При такива резултати означава, че изборите няма да бъдат решени на първи тур, тъй като избирателната активност ще бъде ниска.

 

\"Заявената активност на избирателите е 60%, но ние не очакваме горната граница да надвиши 54%\", обясни в \"Здравей, България\" социологът от \"Алфа Рисърч\" Станислав Стоянов.  

\"Най-вероятно е в тази тройка – Плевнелиев, Калфин, Кунева – да бъде следващият президент на България. Виждаме, че следващите кандидати след тях са на значителна дистанция\" на мнение е социологът.

 

\"Това, което прави впечатление е, че партийният потенциал на ГЕРБ и БСП все още не е напълно мобилизиран от кандидатите Плевнелиев и Калфин. Другото, което прави впечатление е, че Меглена Кунева отиде доста надолу спрямо предварителните очаквания. Тя обаче дърпа избиратели от ляво, дясно и от центъра\", обясни още Станислав Стоянов.

 

\"Изкючително съмнително е, че ДПС изобщо не е заявило кой смята да подкрепи на изборите. А техните гласоподаватели ще излязат да гласуват и оттам нататък не се знае какво ще стане с резултатите\", на мнение е социологът.