Ставащото в Катуница не е на етническа основа, но ще има етнически последствия, категоичен е Казим Джинджи

Конфликтът в Катуница не е етнически, а по-скоро мутренски. Мнението е на  представители на ромската общност. В \"Станция Нова\" племенник на съпругата на Кирил Рашков, известна като царица Костадинка, заяви, че същите хора от буса, който прегази 19-годишния Ангел Петров, преди две години са го заплашвали, че ще го ликвидират.

 

Иван Иванов, племенник на съпругата на титулувания като Цар Киро Кирил Рашков сподели, че зад стените на палатите в Катуница, свои са били подлагани на постоянен психически тормоз. Преди 2 месеца бащата на Иван Иванов се самоубил. \"Не можа да издържи човека на психическия тормоз на Кирил Рашков\", допълни той.

 

Иван Иванов е категоричен, че Ангел Петров е бил прегазен, защото цитирам \"се е опънал\" на внуците на Кирил Рашков. Твърди и, че познава хората от буса.

 

Лидерът на партия Евророма заяви, че фамилията на Рашков е изолирана от собствената си общност: \"За тях няма етноси - има роби, те са царете, останалите са робите\".

 

Ставащото в Катуница не е на етническа основа, но ще има етнически последствия, категоичен е Казим Джинджи Ходжа.

 

В конкретния случай, вече повече от 30 години, особено в навечерието на избори, темата за плащания и чадъри е неудобна за адресатите.

 

Самият Кирил Рашков вчера в ефира на Нова ТВ прехвърли отговорността за смъртта на прегазения Ангел Петров и на починалия от сърдечна недостатъчност Павел Толев на свои отколешни врагове и настоящи политически опоненти: \"Тия двата смъртни случая да тежат на тях, на бащата на това момче, на Веселин Христов, на София Христева\".

 

По времето на кметуването на Христева стана ясно, че Рашков се е опитвал да купува общинарите. През 2009-та година Христева, вече с пост общински съветник, обвини Цар Киро за бомба-самоделка в двора й.

 

Темата продължава и утре в \"Здравей, България\". На живо от Катуница в предаването очаквайте информация за последните събития в пловдивското село.