Ангел Вукодинов: В нашия бранш трябва да има ред, правила и устойчивост...

На живо от площад \"Александър Невски\" екип на \"Здравей, България\" се срещна с част от протестиращите зърнопроизводители, които в момента се събират там с тракторите си.

 

\"Днес сме тук, за да защитим това, че в нашия бранш трябва да има ред, правила и устойчивост\", обясни пред камерите на предаването Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

 

\"Искаме изпълнение на всички подписани споразумения в пет поредни документа, в това число на финансовата мярка. Не я подписахме, защото не беше предвидена никаква компенсация за връщане на безакцизно гориво\", поясни Вукодинов. Той поясни, че не са оттеглени и двете искания за оставки на Мирослав Найденов и Симеон Дянков.

 

\"Ако управляващите намерят начин да изпълнят подписаните споразумения, ние няма да искаме оставки\", допълни Ангел Вукодинов.

 

Той посочи, че неговите колеги са осигурили \"комфорт на ГЕРБ\", но за последната седмица са били излъгани два пъти. В отговор на обвиненията Мирослав Найденов заяви, че правителството не е излъгало зърнопроизводителите и те самите знаят колко трудно се е стигнало до параметрите на подписаната финансова рамка.

 

Протестът на зърнопроизводителите ще продължи до утре, тъй като в четвъртък изтича разрешението за подобни прояви от общината. В 12.00 часа днес ще има митинг на площад \"Александър Невски\", след което шествие до Министерски съвет, където отново ще има митинг. Заключителният митинг ще е отново на \"Александър Невски\", като протестите ще приключат в 17.00 часа.