Демонстрантите са категорични, че полицията е главен виновник за хаоса на мача в Порт Саид.

Двама демонстранти бяха убити от египетската полиция при потушаване на протести след кървавата драма на футболен мач в град Порт Саид преди два дни. Около 3 хиляди души се събраха пред дирекцията на полицията в Суец през изминалата нощ, за да демонстрират срещу действията на органите на реда по време на безредиците на двубоя, довели до смъртта на 74 души.
   
Сблъсъкът в Суец завърши с използване на сълзотворен газ и бойни муниции от страна на полицията. Резултатът е 2 жертви. Масови протести имаше и в столицата Кайро и други египетски градове. Почти навсякъде се стигна до улични боеве с десетки ранени. Демонстрантите са категорични, че полицията е главен виновник за хаоса на мача в Порт Саид.

При най-тежкия инцидент в световния футбол през последните 15 години фенове от пристанищния град атакуваха футболистите и агитката на гостите след победата на местния Ал Масри над най-титулувания клуб в цяла Африка Ал Ахли. Според привържениците на отбора от Кайро полицаите умишлено не са ги защитили при атаката. Причината била, че ултрасите на Ал Ахли са една от движещите сили на народния бунт в Египет, довел до свалянето на режима на Хосни Мубарак.