В последния епизод на \"Разследване\" Васил Иванов потърси и другата страна..

Каква е истината за случая \"Мировяне\" и какъв е същинският бизнес на Петър Начков? В последния епизод на \"Разследване\" топ журналистът на Нова ТВ Васил Иванов потърси  и другата гледна точка. Той показа кадри, от които става ясно как е протекла полицейската акция, и срещна зрителите със свидетели и очевидци, които са единодушни, че този човек наистина е един от големите търговци на контрабандни цигари в София.

Кой всъщност е Петър Начков? Преди 2 години той е заловен с 6 мастербокса контрабандни цигари, но е оправдан от съда заради процедурни нарушения по разследването. Днес, покрай нашумелия скандал, свидетели и собственици на кафенета признават пред камерите на \"Разследване\", че Петър Начков редовно ги зарежда с контрабандни цигари, а семейството му е в този бизнес от години. Всички те са категорични, че той е един от основните търговци на цигари без бандерол.

Силно преувеличени се оказват и версиите на семейството, че при арестуването им са били пребити и атакувани от 20 барети. От записи на охранителната камера става ясно, че цялото задържане трае 4 минути, баретите са само четирима на брой и никъде не се вижда задържаните да са ритани или блъскани с часове. Същото потвърждава и очевидец на случилото се.

Макар и според думите на Начков, той да е бит с ритници, в медицинското му, извадено от самия него, са описани само 8 милиметра зачервяване на веждата и един сантиметър под коляното. Според лекар, работил дълги години като реаниматор в бърза помощ, категорично не може да се говори за побой, при това с ритници, при подобно описани белези.

Случаят \"Мировяне\" доведе до истински скандал в последните седмици – искане на оставки, наказани висши полицейски шефове, заседания на депутатите с дни... Единствено \"Разследване\" обаче потърси гледната точка и на хората, реално участвали в полицейската акция, подложи на съмнение твърденията на семейство Начкови и повдигна въпроса дали наистина те не са едни от основните играчи в търговията с контрабандни цигари....?

\"Разследване\" – всяка неделя от 17.00 ч. по Нова ТВ