Искането е след развихрилия се скандал с шефката на Здравната каса за бонусите, които е получила...

Като председател на партия ГЕРБ съм помолил Парламентарната група на ГЕРБ да поиска оставката на д-р Нели Нешева. Това каза пред Агенция \"Фокус\" министър-председателят Бойко Борисов по повод скандала с получените бонуси от управителя на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева.

 

Управителят на Здравната каса - Нели Нешева обяви в четвъртък, че обмисля да съди депутата от \"Синята коалиция\" Димо Гяуров за клевета. Това обяви самата Нешева по повод твърденията, че е взела 30 хиляди лева бонус за миналата година.

 

Тя обясни, че Касата не е държавно ведомство, а финансова институция и затова служителите й можели да получават бонуси. Парите идвали от спестени средства за заплати и от глоби и санкции, според Закона за здравното осигуряване.

 

Нели Нешева извади документи, които показват, че нейният бонус не е 30 хиляди лева, както твърди Гяуров, а малко над 12 хиляди.

 

В студиото на \"Здравей, България\" в четвъртък между д-р Нели Нешева и Димо Гяуров избухна скандал по темата.

 

В ефира на Нова телевизия директорът на Касата д-р Нели Нешева заяви, че и други институции са получавали бонуси по същата методика. Сред тях са НАП и НОИ. Поискахме и от двете институции справки за това колко пари са раздадени на служителите като допълнителни възнаграждения.