По думите му площта е под владение на НСА вече 50 години...

Студенти от Националната спортна академия излизат на протест в София заради случващото се на базата за водни спортове в Равда. Недоволството е провокирано от бездействието на държавните институции, беззаконието, строителната агресия от последните седмици и побоя над студенти, обясняват организаторите. Студентите протестират от седмици на плажа пред базата в Равда срещу строителните намерения на частни собственици.

 

В местността Акротирия НСА провежда своята учебна дейност от около 50 години. Базата е с перфектни условия и е последната водна учебна база в страната. Мястото в момента е напълно разфасовано, каза в „Здравей, България" доц. Христо Константинов - ръководител на катедра „Водни спортове" в НСА.

 

Той допълни, че се строят пет хотела върху площ, шест декара от която е на НСА. Собствениците имат документи за собственост, но ние твърдим, че владението, което Академията е осъществявал там, не е отнето по законен начин, категоричен е той.
Базата се ползва и от студенти на други ВУЗ-ове.

 

През миналата седмица се стигна до сблъсъци и бой. Спорните терени са върнати със съдебно решение на други собственици, за което Академията води дела.

 

Протестиращите ще настояват строежите да спрат, докато парламентарната комисия по образование не излезе с правен анализ на имотите.