Трифон Колев настоява за разяснения от страна на отговорните институции...

Вече втора година Трифон Колев търси истината за смъртта на съпругата си. Заради подозрения за допусната лекарска грешка, мъжът изпраща множество изпратени писма до отговорните институции, които остават без отговор. В крайна сметка, той решава да обяви гладна стачка.

 

В ефира на „Здравей, България" Трифон разказа семейната си история с тъжен край и настоя за среща с министъра на здравеопазването, на която да обясни опасенията и съмненията си.

 

През февруари 2009 г. лекарите поставят диагноза рак на дебелото черво на съпругата на Трифон. Операцията за отстраняване на тумора е извършена около месец по-късно в частна клиника във Варна. След това жената се подлага на химиотерапия, но в града, където живее със семейството си - Велико Търново.

 

Впоследствие обаче медиците съобщават на пациентката, че има кистозна структура в малкия таз. По неясни причини обаче те не изследват проблема и изписват съпругата на Трифон от болницата.

 

Впоследствие се оказва, че това всъщност не е кистозна структура, а рецидив на раковото заболяване. За това обаче Колеви разбират с голямо закъснение, и то след като жената се подлага на изследване чрез скенер по собствена инициатива.

 

Именно това забавяне, подозира Трифон, е причина за смъртта на съпругата му.

 

Докато мъжът гостуваше в студиото на „Здравей, България", от здравното министерство се свързаха с екипа на предаването и съобщиха, че министър Десислава Атанасова ще приеме гражданинът още днес.