Тя коментира искането на вицепрезидента за премахване на смъртната присъда, без право на замяна

„Не е възможно да има хуманно отношения към доказани убийци, които са измъчвали жертвите си по особено жесток начин”. Това каза в „Здравей, България” Радмила Въжарова – майка на убития пред „Соло” Кирил във връзка с искането на вицепрезидента Маргарита Попова за премахване на смъртната присъда, без право на замяна.

 

„Впечатли ме твърдият тон, с който Маргарита Попоева говори за отмяната на доживотната присъда”, коментира Въжарова.

 

По думите й една от целите на подобно наказание е да се попречи на съответния човек да извърши престъпление отново. Не прокламирам към смъртна присъда, но все пак към какво се стремим, реторично попита майката.

 

Кирил Въжаров бе убит на 18 април 2009 година пред столична дискотека. Единственият обвинен за престъплението е Илиян Тодоров.

 

Смазаха ни първо експертизите на вещите лица, които не бяха категорични, внущаващи съмнения върху сигурни доказателства. Времето променя погледа върху убийството в посока на забрава. Това е много силно оръжие за подобни дела.Очите на Илиян бяха нагли и празни”, разказа в сутрешния блок на Нова майката на Кирил.

 

"Извършителят на убийството е син на човек, който в онзи момент е бил в йерархията на властта. В момента Софийският градски съд постанови, че той е невинен", припомни майката.