След сигнал на Нова Телевизия, от Народното събрание веднага започнаха проверка по случая

Поредна конфликтна ситуация с автомобил на властта - гражданин получи заплаха за саморазправа от служители на гаража на Народното събрание. Причината е, че се засекли на пътя.

Скандалът избухнал, когато шофьорът и неговият колега започнали да обиждат мъжа, че им препречил пътя, въпреки че служителите на властта се движили по забранена улица.

Малко след обяд, на 17 януари, мъжът, пожелал да остане анонимен, минавал с автомобила си по столичната улица „Искър”. Във конкретния участък улицата е еднопосочна. Въпреки това срещу него - в насрещното - се изправила лека кола.  

„Срещу мен зави автомобил, в последствие разбрах – на Народното събрание. За малко да се стигне до ПТП. Погледнах в задното огледало и видях, че автомобилът на НС е спрял и вратата на шофьора е отворена”, разказва мъжът.

Той спрял и излязъл от автомобила си. Секунди по-късно започнала словесна престрелка.

„Отворих вратата, питах „Какъв е проблемът – не съм аз ли в правото си да се движа – не сте ли вие в нарушение?”, при което возещият се до водача – негов колега слезе и поиска саморазправа,за почна да ми крещи на 2 сантиметра от лицето и обсипа цялото ми лице със слюнка. Крещя ми – „нещастник, качвай се в колата и заминавай”, продължи разказът си той.

По думите на мъжа единствено виковете на събралите се на улицата минувачи го спасили от физическо спречкване. След това поискал да подаде жалба до ръководителя на гаража на Народното събрание, но не бил допуснат.

„В същия момент излезе трети човек от гаража, който ми записа номера и ми каза „ Аз ще те проуча ти кой си и ще си получиш заслуженото. Тръгна да се прибира и го попитах – „Вие заплашвате ли ме?” Каза – „да, заплашвам те”, допълни мъжът.

След сигнал на Нова Телевизия, от Народното събрание веднага започнаха проверка по случая. Шофьорът на автомобила бил привикан да даде писмени обяснения и получил устна забележка за поведението си. Тази сутрин гражданинът дори успял да разговаря с шефа на гаража.

Нито главният секретар на парламента, нито шефът на гаража пожелаха да застанат пред камера.

За Новините на Нова от пресцентъра на Народното събрание съобщиха, че остро осъждат всеки опит за неспазване на правила от страна на свои служители или опити за саморазправа с граждани. След като разгледат показанията на шофьора – ще се реши дали и как участниците в скандала да бъдат наказани. Междувременно автомобилите на властта продължаваха да се движат в насрещното на улица „Искър”.