61-годишният мъж казал, че премиерът "трябва да бъде убит"

Задържаха мъж, отправил телефонна заплаха срещу министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от МВР.

 

Заплахата е била отправена чрез телефон 112. Обаждането направил мъж, представил се за Й. Б. Той изказал недоволство от управлението на страната и отправил заплаха към премиера, заявявайки, че той "трябва да бъде убит".

 

След около час постъпили още две подобни обаждания, направени от същия телефонен номер.

 

В хода на разследването служителите на ГДБОП установили, че телефонният номер се води на името на криминално проявения за кражба Й. Б. на 61 години от София.

 

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. От него са иззети мобилен телефон и пет СИМ карти, между които и тази, от която е направено заплашителното обаждане.

 

След снемане на обяснение, на 61-годишния мъж е изготвен протокол за предупреждение.

 

Това обаче не е първата директна заплаха срещу властта. Припомняме ви, преди пет месеца 60-годишният Мариан Мирчев опита да препречи пътя на колата на вътрешния министър Цветан Цветанов с кофа за боклук. В него беше открит стар незареден пистолет. Мирчев обясни, че само искал да привлече вниманието на вътрешния министър, за да съобщи за готвено покушение срещу премиера.

След два дни в ареста и седмица престой в психиатрична болница,  Мариан беше освободен. В момента тече дело за принудителното му настаняване за лечение.

Повече подробности, както и какво обясни Мирчев, дни след нападението в предаването „Всяка неделя” ще намерите във видеото.