Той е изстрелял четири куршума в тялото на 29-годишната Стеенкамп през вратата на банята в дома му

Южноафриканската звезда Оскар Писториус е обвинен от прокуратурата в предумишлено убийство на приятелката си Реева Стеенкамп.

 

Прокурорът Джери Нел заяви, че Писториус е изстрелял четири куршума в тялото на 29-годишната Стеенкамп през вратата на банята в дома му, който се намира в охраняван комплекс. Прокурорът отбеляза още, че вратата е била разбита.

 

От своя страна адвокатът на обвинения в предумишлено убийство Оскар Писториус, Бари Ру пледира пред съда, че смъртта на Реева Стеенкамп не е убийство, като се позова на "други случаи, в които съпрузи убиват жените си, мислейки, че са нарушители".

 

"Няма доказателства, че стрелбата е била преднамерена. Всичко, което знаем е, че тя се е заключила в банята. Била е убита в тоалетната, но той си е помислил, че това е крадец", каза адвокатът по повод смъртта на Реева Стеенкамп, докато Писториус отново седеше облян в сълзи.

 

В нощта на 14 февруари южноафриканския атлет Оскар Писториус застреля приятелката си Реева Стеенкамп с четири куршума в дома си. Спортистът твърди, че е объркал Реева с крадец, но полицията откри множество доказателства, които оспорват това твърдение.

 

Погребението на Реева Стеенкамп ще е във вторник в Порт Елизабет.