Пред сградата на „Дондуков” 2 има пожарна и засилено полицейско присъствие

Заради заплаха на мъж, че ще се самозапали пред Президентството днес, пред сградата на „Дондуков” 2 имаше пожарна и засилено полицейско присъствие.

 

Пловдивчанинът беше обявил, че ще се самозапали под прозорците на Президентството заедно със семейството и внуците си.

 

Ашим Асан стигнал до кардиналното решение, защото не издържал на тормоза, който, по неговите думи, му налагали фундаменталисти. Заплашвали го по политически и религиозни причини. А синът му бил в затвора и искал да се самоубие.

 

Ашим Асан обаче пристигна пред Президентството разочарован. Мъжът поискал от властите официално позволение за протеста, но бил заплашен, че ако се опита да се самозапали, ще го арестуват за хулиганство.

 

На 26 февруари 53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на Община Раднево. Мъжът е социално слаб, безработен. Живеел на семейни начала с жена, имал пет деца.

 

По-рано този месец варненецът Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна. Той все още е в медикаментозна кома в болницата във Варна.

 

На 18 февруари отчаян от живота млад мъж се запали в центъра на Велико Търново на бул. "България". Той се заля с бензин на пешеходна пътека и се подпали със запалка. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина. Самозапалилият се обяснил на спасителя си, че го е направил, защото е отчаян от живота.