Инцидентът е станал около 12:00 часа в квартал „Подуяне”

16-годишен младеж е прострелян смъртоносно в района на хладилното депо в столичния квартал „Подуяне”, съобщават от МВР. Инцидент е станал около 12:00 часа, Камен Асенов е убит на място от служител на охраната.

 

От пресцентъра на вътрешното министерство уточняват, че територията, на която се е разиграла драмата се охранява от частна фирма.

 

По първоначални данни двама младежи са проникнали в охранявания обект с цел кражба от вагони на гара "Подуяне". Второто момче също е ранено, но без опасност за живота. Екипи на „Транспортна полиция” и СДВР извършват оглед на мястото.

 

Оцелялото момче е разказало пред полицаите, че по тях открил стрелба мъж в камуфлажни дрехи, въоръжен с пушка тип помпа, съобщи националното радио. Това е бил един от охранителите, който преди да натисне спусъка предупредил крадците.

 

Охранителят е оказал съдействие на полицията, съобщи БГНЕС. На мястото са се събрали много роми, които искат линч за охранителя и се опитаха да блокират един от главните пътища в квартала. Изпратени са допълнителни патрули на полицията.