31-годишната Виолета бе застреляна от съпруга й пред очите на свидетели

Във вторник в Бургаския окръжен съд започва делото за убийството на 31-годишната Виолета Иванова. Младата жена бе застреляна от съпруга си, с който била в процес на развод, в нощта, докато празнувала рождения си ден със свои близки.

 
Виолета остави сирачета две момченца - на три и на пет години, за които в момента се грижи почернената й майка Анка. Жената се надява съдът да бъде изключително строг и справедлив, въпреки че знае, че една присъда няма на върне дъщеря й.
 
Трагедията, която се разиграла в нощта срещу 23 юли 2012 г., има своя предистория. Зетят Тодор Иванов изтеглил голям кредит, без знанието на Виолета. Тя все пак започнала да погасява кредита на съпруга си. Той работел на строителни обекти, но пари вкъщи не носел. Отношенията между младите се влошили. Животът на жената се превърнал в истински ад. Когато става убийството, тя и съпругът й са в процес на развод. 
 
Свидетел на кървавата драма става по-малкият брат на Виолета – Камен.
 
Тодор дойде изневиделица и без никакви приказки, още някъде около 10-ина секунди, след като се появи, стреля без предупреждение. Каза само: „Здравейте”, мина покрай нас, седна на стола, а сестра ми се обърна с гръб, за да не го гледа. Той само се надигна, стреля един път, после се доближи до нея и стреля още три пъти. Насочи пистолета и срещу мен и се опита да стреля, но аз му избих пистолета”, спомня си Камен.
 
Майка му разказва, че Тодор тормозел Виолета от самото начало на брака им. Жената работела по няколко месеца в годината в Австрия като болногледачка и всичките пари пращала за издръжка на Тодор и двете им момченца. 
 
Жалбите в полицията срещу Тодор не били една и две от семейството на Виолета - най-вече заради кражби на пари и вещи и изнудване на по-малкия й брат.
 
През сълзи Анка разказва, че се страхува от убиеца на дъщеря си, въпреки че той е в затвора, защото се обаждал от там и пращал писма. 
 
Още по темата гледайте във видеото.
 
Репортер: Цеца Алексова