Стотици хора от цялата страна почетоха паметта на младия мъж, който издъхна в болницата

"Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17 часа на 20 февруари 2013 година" – това е бил изписал на плаката си 36-годишният Пламен Горанов, който се самозапали пред общината във Варна.

Плакатът беше показан за пръв път от Районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство по случая и са призовани трима свидетели.

Засега е ясно, че Пламен, който почина в болница на връх националния празник, е носел две туби с бензин – едната от 11 литра, другата от 5.

Прокуратурата разполага и със записи, които показват какво се е случило. От тях категорично ставало ясно, че става въпрос за самозапалване.

„Ще има техническа експертиза на записите, които са предадени на електронни носители, която да покаже дали има монтаж”, заявиха от Районната прокуратура.

36-годишният мъж се самозапали пред общината във Варна в знак на протест срещу кмета на града Кирил Йорданов. Преди това Пламен активно се включва в многохилядните граждански протести във Варна срещу лошото управление, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток.

Самият кмет Кирил Йорданов е внесъл искане за свикване на извънредна сесия на общинския съвет. Утре ще бъде решено дали и кога ще се състои тя.

Освен това кметът разпространи съобщение до медиите, че е взел решение, но не се знае още какво е то.

Тази вечер стотици варненци се събраха пред общината, за да отдадат почит към паметта на Пламен Горанов. Хората са категорични, че днес няма да има шествие.

Около 150-200 души се събраха и на езерото "Ариана" в София, където със свещи изписаха R.I.P, което означава "Почивай в мир!".