Разследването на отвличането на 10-годишната Лара Банева продължава

Продължава разследването на отвличането на 10-годишната Лара Банева, дъщеря на сочения за кокаинов бос Евелин Банев – Брендо. Все още няма информация дали похитителите са поискали откуп и каква е съдбата на жертвата.

Адвокатът на Евелин Банев Ина Лулчева отказа да коментира разговорите си с близките на момичето и допълни, че не намира за полезно изнасянето на много информация.

„Морална отговорност трябва да носи всеки, който може да се счита съпричастен. Обявяването, че някой е кокаинов крал, т.е. има пари, насочва естествено вниманието към него. Това, което излезе вчера – отмъщение, колумбийски мафии, за което имало оперативни данни, защо тогава не са взети мерки да се предпази семейството?”, коментира пред Нова ТВ адвоктът.

10-годишната Лара беше отвлечена пред дома й в столичния квартал "Бояна". Похищението стана в момент, когато шофьорът е чакал детето пред къщата, за да го закара до училище. Когато Лара излязла, зад автомобила  се появили трима маскирани, които открили огън, грабнали детето и го качили в джип. Шофьорът е тежко ранен.