Журналистът смята, че деянието е свързано с определени политически сметки и дивиденти

Завръщат се не точно „Наглите”, а митът за тях – визията, че престъпниците могат всичко и винаги остават ненаказуеми. Това не е свързано само с престъпното деяние „отвличане”, а е свързано с определени политически сметки и дивиденти, които някой може да извлече от подобен казус.

Това коментира за „Здравей, България” журналистът Едвин Сугарев по повод отвличането на 10-годишната Лара – дъщеря на сочения за кокаинов бос Евелин Банев – Брендо.

Според журналиста едно е очевидно - тези, които могат да извлекат дивиденти от казуса, са тези, които смятат, че могат да спечелят изборите, демонизирайки по всякакъв начин управлявалото правителство.

„От друга страна е вярно, че високите равнища на хората, ръководили отвличанията, изобщо не са засегнати. Много отдавна се говори за връзката между „Наглите” и Алексей Петров, която на практика се осъществява чрез Хамстера. В крайна сметка, нищо не остана докрай разнищено и доказано”, поясни Едвин Сугарев.

Такова отвличане в България досега не е имало. Най-младият отвлечен човек е Джорджо Марков – синът на Катрин Маркова, който беше на 15 години. От тази гледна точка, този случай е по-драстичен”, коментира главният редактор на в. „168 часа” Слави Ангелов.

По негови думи хората, които организират отвличания, нямат респект към нищо, нямат морал и нищо не може да ги спре.

„Единственият риск е, че това е едно дете, което може да получи срив и да им създаде много проблеми след това. Затова не се отвличат деца в България. По света това е доста разпространена практика, особена в Италия, където има много драстични случаи”, заяви Слави Ангелов.

Цялата дискусия в студиото и ще си върне ли организираната престъпност държавата – гледайте във видеото.

Коментара на адвоката на Евелин Банев – Брендо – Ина Лулчева, за отвличането ще намерите ТУК.