Няма информация дали семейството е получило обаждане с исканията на похитителите

Продължава издирването на похитителите на 10-годишната Лара, дъщеря на арестувания бизнесмен Евелин Банев - Брендо. Момичето беше отвлечено вчера сутринта пред дома си в столичния квартал „Бояна” от трима маскирани и въоръжени мъже. При инцидента беше прострелян шофьорът, който е и бодигард на момичето.

 

Полицията вече е иззела записите от охранителните камери в дома на Брендо. В голяма степен те потвърждават това, което вчера е разказал простреляния охранител при разпитите. Униформените обикалят вилните зони и селата около София, където евентуално похитителите могат да държат в плен малката Лара. Местните се разпитват дали са видели нещо необичайно – непознати хора или луксозни автомобили.

 

„Не мога да коментирам никакви разговори със семейството. Считам, че е неетично. По отношение на разследването моля да се обърнете към органите на реда. Не е полезно да се изнася информация”, коментира Ина Лулчева, адвокат на Евелин Банев – Брендо.

 

МВР запазва пълно мълчание по случая. От ГДБОП, които водят разследването, отказват да коментират по какви версии работят, за да не се пречи на работата на полицията.

 

„Тези хора, които организират отвличания, нямат респект към нищо, нямат морал и не може да ги спре нищо. Единственият риск е, че това е дете, което може да получи срив и да им създаде много проблеми. Затова не се отвличат деца в България, но по света им много такива примери – в Италия такива деца са държани по три години в плен и дори не са връщани”, каза журналистът Слави Ангелов.

 

Все още няма информация дали семейството на Лара е получило обаждане с исканията на похитителите. Самият Брендо в момента е в италиански арест, но е бил информиран за отвличането на дъщеря му. Още, когато започна разследването срещу него, той отрече връзки с наркобизнеса.

 

„В тази държава няма ред. Има ли някакъв ред в тази държава? Всички са се вкопчили в тази власт, всеки се бори да управлява. Създават образи на престъпници – в лицето на мен, на Марините. Срещу мен няма никакви доказателства. Какви доказателства има срещу мен? Аз не знам”, каза Евелин Банев – Брендо.

 

Версиите за отвличането се движат от искане за откуп до политическа атака към сегашните управляващи. Нито от тях не е потвърдена от МВР официално.

 

„Тези колумбийски истории ми се струват много несериозни. Нещата в България смятам, че са си чисто български и практиката в последните 23 години го показва. Огромен процент вероятност в този случай това да е едно класическо отвличане срещу откуп, защото това е един много богат човек и няма нужда Цветанов да казва, че е „Кокаинов крал”, за да се твърди това”, допълни още Ангелов.

 

Според източници на Нова още при старта си опитите за откриване на извършителите са удари на камък, защото униформените получили грешна информация за модела на джипа на похитителите, за който трябвало да следят на изходите на София. Засега е ясно, че автомобилът е бил с крадени номера.

 

Репортер: Георги Георгиев.