Поне две групи съучастници са подсигурявали престъпниците в момента на отвличането, твърди Василев

Почти убеден съм, че отвлечената дъщеря на Евелин Банев-Брендо – Лара, е жива. Дори мотивът да е сплашване на бащата, похитителите ще поискат и откуп”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” експертът по сигурност и антитероризъм Пламен Василев.

 
Той бе категоричен, че ако искат да убият детето, престъпниците нямало да вложат такъв ресурс в самото отвличане. Според информация от хода на разследването похитителите са били въоръжени с автомати. Фактът, че не са ги използвали, а са стреляли с помощно оръжие, означава, че „отстрани са ги пазели още поне две групички”, коментира още Василев.
 
Според криминалния журналист Анна Заркова „милост от похитители не може да се очаква, защото няма милост дори от страна на властта”.
 
Цветанов определи като „неприятно” това престъпление. Бих казала, че „неприятно” е неприемането ни в Шенген. Отвличането на дете е истинска трагедия”, коментира Заркова. 
 
Според нея, ако целта е да се затвори устата на Брендо, за да не проговори той днес пред италианския съд, то можем да очакваме новини за Лара до края на деня.
 
Бившият директор на НСС Атанас Атанасов пък изключи възможността престъплението да е свързано с политическата дестабилизация в страната.
 
Целия разговор по темата гледайте във видеото.